In juni 2018 presenteerde Dutch Heritage World Tours met haar Amerikaanse partner, het New Amsterdam History Center in New York, de allereerste audiotour die we maakten rond Nederlands-Amerikaans erfgoed in New York.

Deze audiotour, “How Dutch Is New York? – The New Amsterdam Tour” voert je in het Engels of Nederlands door de straten Lower Manhattan, waar ooit de straten van het stadje Nieuw-Amsterdam lagen. We liepen de tour in het gezelschap van bijna 30 belangstellenden, onder wie de Consul-Generaal van Nederland in New York, Dolf Hoogewoning, Sophie van Doornmalen, Senior Cultural Officer aan het Consulaat-Generaal, Esme Berg van het New Amsterdam History Center en Andrew Terhune, President van de Holland Society of New York.

Behalve deze tour door Lower Manhattan maakte Dutch Heritage World Tours diverse andere audiotours rond Nederlands-Amerikaans erfgoed in de stad en de staat New York. Ze zijn te vinden de in de app van izi.TRAVEL en beginnen allemaal met “How Dutch Is New York?”.