AUDIOTOURS

Met mijn partner Anco Nanninga heb ik in 2018 Dutch Heritage World Tours opgericht.

 

Het is inmiddels een stichting met deze naam. Met de stichting willen we meer bekendheid geven aan Nederlandse geschiedenis en Nederlands erfgoed. We richten ons vooral op Nederlands erfgoed buiten onze eigen grenzen. Om ervoor te zorgen dat dit erfgoed onder een breed publiek bekend wordt, maken we audiotours voor smartphones en tablets. Die publiceren we in de reis- en museum app van izi.TRAVEL. Zowel de app als de audiotours zijn gratis te downloaden via de app stores.

Je kunt onze audiotours ook bekijken en beluisteren op de website van izi.TRAVEL.

Directe links naar de audiotours vind je op de website van de stichting:

De Philipsburg Manor, Sleepy Hollow (NY)

De Moulin Rouge aan Boulevard de Clichy, Parijs

Kade aan de rivier de Motlawa, Gdansk

New York

We zijn met het maken van onze audiotours begonnen in New York. De stad is in 1625 gesticht onder de naam Nieuw-Amsterdam en was de hoofdstad van de kolonie Nieuw-Nederland. In de stad New York maakten we vier audiotours die vertellen over het Nederlands verleden en in de staat New York maakten we er nog eens vijf. Alle negen titels beginnen met ‘How Dutch Is New York?’

Frankrijk

In opdracht van de Nederlandse ambassade in Frankrijk maakten we audiotours over Nederlandse kunstschilders die in Parijs hebben gewoond en gewerkt: één in de wijk Montmartre en één – in twee delen – in de wijk Montparnasse.

Audiotours rond Nederlands erfgoed in Polen en andere landen zijn in voorbereiding.